Specialiștii centrului nostru de imagistică, supraspecializați în RMN și CT cardiovascular, vor asigura interpretări la distanță pentru pacienții secției de chirurgie cardiovasculară a Spitalului Sf. Constantin.

O colaborare de excepție marchează o nouă etapă de dezvoltare pentru două instituții care furnizează servicii de top în industria medicală din România: Atlas Imagistica Târgu Mureș, centrul de imagistică medicală cu doctori supraspecializați, formați în centre de excelență din țară și din Europa, a semnat un parteneriat cu Spitalul Sf. Constantin din Brașov. Parteneriatul aduce împreună acești experți ori de câte ori cazurile clinice o vor cere. Cum, mai exact? Experții Atlas Imagistica vor folosi tehnologia avansată a centrului și softurile de inteligență artificială pentru a completa serviciile de excelență în chirurgie cardiovasculară oferite de Spitalul Sf. Constantin cu imagistică performantă, interpretată de cei mai buni experți din țară.

Ce înseamnă acest parteneriat pentru industria medicală și, mai ales, pentru pacient? Două centre supraspecializate în medicină cardiovasculară lucrează împreună, simultan, cu ajutorul tehnologiei, diagnosticând corect și precis pacienții. Softurile și tehnologia Atlas Imagistica vin în ajutorul experienței uriașe a celor mai buni specialiști în imagistică cardiovasculară – dr.Marian Pop și dr.Alexandra Martin – prin calitatea imaginilor și capabilitatea de a interacționa „live” cu echipa medicală și pacienții Spitalului Sf. Constantin.

„Este un parteneriat cu care ne mândrim și care întregește conceptul de la care am pornit Atlas Imagistica, cel de a furniza excelența în servicii imagistice atât celor care ne trec pragul, cât și clinicilor și spitalelor cu care colaborăm la distanță, cu ajutorul tehnologiei. Avem o echipă unică de specialiști supraspecializați, care împărtășesc – prin acest gen de parteneriate – experiența lor cu specialiști din alte clinici, în folosul pacienților, care obțin, astfel, diagnostice precise și rapide”, declară dr. Sorin Roșca, fondator Atlas Imagistica. De altfel, serviciile de teleradiologie la cel mai înalt nivel oferite de Atlas Imagistica, pentru care Spitalul Sf. Constantin a și ales acest centru partener, sunt tot mai solicitate de spitale și centre medicale din toată țara.

Echipa Atlas Imagistica Târgu Mureș care va fi parte a acestui parteneriat este condusă de Dr. Marian Pop, doctor în medicină și medic primar radiologie și imagistică medicală, supraspecializat în radiologie și imagistică cardiovasculară de urgență. Experiența deosebită a doctorului Pop a fost dobândită atât în Târgu Mureș – un reper important în medicina cardiovasculară, cât și în diverse schimburi de experiență în străinătate, inclusiv în sudul Angliei, țară în care, potrivit doctorului Pop, se făceau, la un moment dat mai multe RMN-uri cardiace decât în tot restul lumii la un loc.

„Preocuparea mea în ultimii 10 ani a fost partea de imagistică cardiovasculară, atunci am început să lucrez în cadrul Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș. Târgu Mureș are un centru foarte, foarte puternic atât de cardiologie, cât și de chirurgie cardiovasculară, inclusiv pediatrică. Din această perspectivă, am văzut foarte mulți pacienți cu patologie cardiovasculară, pacienți a căror vârstă începe de la 4 ore și se termină la 90 și ceva de ani. Perfecționarea mea a avut loc inclusiv într-unul dintre cele mai mari centre de rezonanță cardiacă din lume, cel de la Southampton, unde am ajuns cu o bursă din partea Societății Europene de Cardiologie”, își descrie experiența Dr. Marian Pop, supraspecializat în radiologie și imagistică cardiovasculară.

„Acest parteneriat vine în contextul strategiei noastre de a dezvolta serviciile de chirurgie cardiovasculară. Ne bucură și ne onorează ca împreună să putem asigura coordonarea îngrijirii cu scopul de a răspunde la nevoile pacienților și pentru a asigura o îngrijire integrată, centrată pe pacient. Tehnologia germană existentă la Spitalul Sfântul Constantin (Siemens Magneton Aera cu 48 secvențe) aflată la dispoziția specialiștilor, ne va permite să ne diferențiem față de alți prestatori de servicii și se va reflecta într-o acuratețe ridicată a interpretărilor imagistice realizate”, precizează Ec.Dr. Rădășanu Alin, Președintele C.A în cadrul Spitalului Sf. Constantin.

Prin Centrul integrat, ultramodern, pentru diagnosticul și tratamentul bolilor cardiovasculare, Spitalul Sf. Constantin devine astfel unul din cele mai importante centre pentru tratamentul complet al bolilor cardiovasculare din România, dedicând atât investiții în dezvoltare, cât și medici chirurgi, cardiologi și anesteziști acestui proiect. Echipa realizează toată gama de intervenții cardiovasculare, iar ca platformă tehnică, Centrul de boli cardiovasculare al Spitalului Sf. Constantin are în acest moment cele mai bune dotări din țară, dispunând de două săli perfect dotate cu ultima generație de console de circulație extracorporeală, cell savere, baloane de contrapulsație, unități endoscopice pentru chirurgia cardiacă minim-invazivă și inclusiv robotul daVinci care poate fi folosit și în chirurgia cardiacă.

În spitalul Sf. Constantin se realizează endoprotezări aortice în cazul anevrismelor și disecțiilor aortice tip B, rata mortalității prin tratament endovascular în instituția noastră fiind 0%. Rezultatul este un pacient fără dureri, care se mobilizează de a doua zi postoperator, la care a fost înlăturat riscul de ruptură a peretelui aortic, cu o durată de spitalizare de 2-3 zile.

În cadrul centrului de boli cardiovasculare de la Spitalul Sf. Constantin se realizează periodic misiuni pediatrice umanitare, care vin în ajutorul pacienților cu posibilități financiare limitate, oferind o șansă la viață copiilor cu malformații cardiace congenitale.

De asemenea, se realizează proceduri de chirurgie vasculară și endovasculară: proceduri complete de diagnosticare și tratament al afectiunilor arteriale și venoase- tratament chirurgical convențional, dar si proceduri complexe endovasculare sau hibride.

O altă procedură realizată de echipa cardiovasculară este implantarea de valva aortică transcateter (TAVI), o procedură inovatoare cu rezultate clinice spectaculoase care se adresează pacienților cu stenoză aortică strânsă cu simptome și comorbidități severe.

By Published On: 08.09.2022.Categories: Mass-media, Știri
Împărtășește!

Articole conexe

 • Autorizația sanitară de funcționare pentru teleradiologie

  28.06.2023.

      Din data de 17 mai 2023 a intrat în vigoare Ordinul nr. 1584/2023 pentru aprobarea Normelor specifice de organizare şi funcţionare a teleradiologiei, (publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 422 din 17 mai 2023). ”Atlas Imagistica” este primul centru medical din România care a obținut Autorizația sanitară de funcționare pentru teleradiologie. Deși

 • Atlas Imagistica își extinde serviciile cu examinări CT, cu ajutorul unui aparat performant

  27.10.2022.

  Cu ajutorul unuia dintre cele mai performante aparate CT și al unor softuri de inteligență artificială (Oncoquant) folosite în premieră, noile investigații făcute de echipa Atlas Imagistica le vor fi de folos îndeosebi pacienților oncologici și celor cu boli cardiovasculare.

 • Atuurile Atlas Imagistica – o clinică de top pentru pacientul modern

  01.04.2022.

  Serviciile moderne de medicină înseamnă mai mult decât simpla lor prezență într-o clinică sau un spital. Medicina înseamnă astăzi foarte multă muncă cu pacientul, empatie, înțelegere, dar și un talent, o putere „magică” [...]