Cu ajutorul unuia dintre cele mai performante aparate CT și al unor softuri de inteligență artificială (Oncoquant) folosite în premieră, noile investigații făcute de echipa Atlas Imagistica le vor fi de folos îndeosebi pacienților oncologici și celor cu boli cardiovasculare.

La Atlas Imagistica ne-am axat de la bun început pe excelență în examinările imagistice și facem înaltă performanță prin câteva puncte forte: de pildă, medicii noștri care s-au supraspecializat în anumite zone ale corpului și au ani de experiență în observarea imagistică a anumitor patologii care le afectează, plus aparatura de calitate pe care o folosim și care a căpătat puteri crescute cu ajutorul softurilor de inteligență artificială pe care le folosim pentru rezultate rapide și precise. După miile de examinări RMN cu care am ajutat atât pacienții veniți fizic în clinica noastră, cât și pacienții clinicilor partenere din țară, investigați de la distanță de echipa noastră prin servicii impecabile de teleradiologie, ne completăm serviciile medicale oferite cu gama de examinări CT.

Atlas Imagistica a achiziționat și pus recent în funcțiune unul dintre cele mai performante aparate Computer Tomograf (CT) existente la ora actuală în lume: Healthcare Revolution Evo EL/EX/ Gen 3, produs de General Electric în 2022.

Acum, tehnologiile de ultimă oră de care dispune acest aparat și echipa de medici supraspecializați de la Atlas Imagistica, împreună cu softurile de inteligență artificială transformă clinica noastră într-un centru complet de performanță în imagistică, pentru cele mai rapide și corecte examinări și diagnostice.

Atlas Imagistica a achiziționat acest Computer Tomograf pentru a-l folosi într-o gamă largă de examinări, în special pe imagistica cardiovasculară și oncologică. De altfel, examinările oncologice par să devină cele mai solicitate atât de pacienți, cât și de partenerii noștri din țară. Prin noul nostru aparat CT, putem realiza diagnosticul și stadializarea imagistică completă a pacientului oncologic și monitorizarea eficienței tratamentului.

Echipa Atlas Imagistica este prima care deține și folosește softul de inteligență artificială Oncoquant pentru a susține scopurile de mai sus. Dacă tot vorbim de tehnologie, partenerii noștri pot beneficia direct de rezultatele softurilor noastre de inteligență artificială, întrucât totul este integrat într-o stație de postprocesare AWS la care se pot conecta clinicile și spitalele partenere.

Pacienții cu afecțiuni hepatice sau pulmonare care urmează să fie operați vor beneficia de pașii semnficativi făcuți de tehnologie: planificarea operatorie este substanțial îmbunătățită prin softurile care ne ajută la segmentarea pulmonară și hepatică.

Noul Computer Tomograf este folosit și pentru diagnosticul și monitorizarea afecțiunilor cardiace: echipa medicală specializată în imagistica cardiacă evaluează plăcile ateromatoase coronariene, gradul de stenoză a acestora, calibrul vaselor toracice și chiar permeabilitatea unei grefe de bypass coronarian sau preoperator pentru implantarea valvei aortice transcateter (TAVI). In aceasta directe clinica noastra dispune de softuri de reconstructie vasculara, de cavitati cardiace in vederea ablatiei, respectiv de softuri dedicate pentru vizualizarea valvei aortice necesare procedurii TAVI.

E important de știut că aparatul CT este dotat cu o tehnologie care permite dozarea inteligentă a radiațiilor, concepută pentru obține imagini de înaltă calitate utilizând doze mai mici de radiații, contribuind la diagnostice mai precise și la expuneri mai mici pentru pacienți.

By Published On: 27.10.2022.Categories: Mass-media, Știri
Împărtășește!

Articole conexe

  • Atlas Imagistica va asigura servicii de teleimagistică pentru Spitalul Sf. Constantin din Brașov

    08.09.2022.

    Specialiștii centrului nostru de imagistică, supraspecializați în RMN și CT cardiovascular, vor asigura interpretări la distanță pentru pacienții secției de chirurgie cardiovasculară a Spitalului Sf. Constantin.

  • Atuurile Atlas Imagistica – o clinică de top pentru pacientul modern

    01.04.2022.

    Serviciile moderne de medicină înseamnă mai mult decât simpla lor prezență într-o clinică sau un spital. Medicina înseamnă astăzi foarte multă muncă cu pacientul, empatie, înțelegere, dar și un talent, o putere „magică” [...]