De câte ori ați auzit îndemnul „Ar trebui să consulți și alt doctor!”? De câte ori ați primit un diagnostic care v-a dat de gândit? Un diagnostic despre care simțiți că ați vrea să mai cereți o părere? A consulta unul, doi sau mai mulți specialiști este ceva firesc în ziua de azi, chiar dacă foarte multă lume are acel ”doctorul meu”, la a cărui opinie ține foarte mult.

Există, însă, numeroase cazuri în care o a doua opinie medicală este binevenită. Pacientul vrea să fie sigur că începe tratamentul potrivit și, înainte de toate, că are diagnosticul corect. Unul dintre motivele pentru care clinica Atlas Imagistica este foarte căutată este și supraspecializarea medicilor noștri, odată cu o echipă multidisciplinară care poate oferi consultații de tip „a doua opinie” în mai multe specialități.

Un alt aspect care nu trebuie neglijat este faptul că o a doua opinie medicală cerută în clinica noastră vă permite un acces rapid la investigații imagistice complexe și interpretări foarte rapide. Comparând acest proces cu timpii lungi – și uneori dureroși! – de așteptare în alte centre, scurtați calea către tratament și vindecare. Obținerea unei a doua opinii asupra unui RMN deja efectuat este extrem de simplă la Atlas Imagistica:doctorii noștri supraspecializați vor primi online imaginile și vor oferi opinia lor medicală.

Care sunt cele mai frecvente situații în care ar trebui să solicitați o a doua opinie?

1. Când suferiți de o boală gravă

​Pentru pacient, diagnosticul privind o boală gravă este foarte greu de dus. Viața se schimbă într-o clipă, prioritățile devin altele și totul începe să se concentreze pe tratament și succesul acestuia. Tocmai de aici pleacă și dorința pacienților de a cere și altă opinie medicală, de a nu se limita la o singură consultație sau un singur centru medical. De multe ori, pacienții ne spun că au simțit că nu au opțiuni sau că este, pur și simplu, greu de crezut un anumit diagnostic. Mai intervine, uneori, și lipsa de informații clare despre un anumit diagnostic sau tip de tratament. La Atlas Imagistica, medicii noștri, cu multă experiență acumulată, știu că a înțelege un diagnostic face parte din procesul de vindecare.

2. Nu sunteți sigur de diagnosticul pus sau tratamentul recomandat

​În medicina de azi, foarte mulți medici recomandă o a doua opinie, mai ales când observă o anumită reticență sau chiar teamă a pacientului, fie de a accepta un diagnostic, fie de a începe un tratament. Așa cum ne consultăm familia, prietenii și cunoștințele când este vorba de o decizie importantă în viață, de ce nu am apela la un alt doctor pentru o a doua opiniemedicală atunci când este vorba despre sănătatea și viața noastră? De asemenea, se poate întâmpla ca medicul care a pus diagnosticul să nu fie specializat în afecțiunea dumneavoastră. De aceea, la Atlas Imagistica avem o echipă de medici supraspecializați, căutați de pacienți din întreaga țară pentru o a doua opinie medicală.

3. Când aflați sau citiți informații contradictorii despre diagnosticul dumneavoastră

În primul rând, trebuie să știți că orice pacient are dreptul la o a doua opinie medicală. De multe ori, există constrângeri legate de timp, bani, posibilitatea de a vă deplasa, dar toate acestea nu ar trebui să vă împiedice să luați legătura cu noi și să vedeți care ar fi cea mai bună cale de urmat. Unii pacienți încearcă să se convingă singuri că diagnosticul sau tratamentul nu este cel corect, citind informații contradictorii pe internet sau aflând despre cazuri similare printre cunoștințe sau apropiați. Acest lucru NU ar trebui să vă liniștească, ci dimpotrivă, să căutați imediat opinia unui alt specialist! Când vine vorba de interpretarea unor investigații imagistice, puțini medici se pot lăuda cu gradul de specializare al experților de la Atlas Imagistica. Trebuie să apelați la cei mai buni specialiști în domeniu, ca să puteți primi acel grad de confort pe care vi-l dă faptul că ați luat decizia corectă și aveți un diagnostic precis.

By Published On: 01.04.2022.Categories: Info
Împărtășește!

Articole conexe

  • Inteligența Artificială – un ajutor critic în medicina modernă

    27.10.2022.

    Ce softuri de inteligență artificială folosesc specialiștii Atlas Imagistica în efectuarea investigațiilor RMN și CT, și cu ce avantaje - În lume, milioane de oameni beneficiază în fiecare zi de pe urma Inteligenței Artificiale.